Kik vagyunk?

Vagyis inkább: ki vagyok én? Mert igazából – legalábbis egyelőre – ez bizony egy one-man-show, méghozzá a javából! Hadd magyarázzam ezt el röviden!

Közel húsz évet töltöttem el a felnőttképzés világában, és sokféle informatikai jellegű tantárgyat és kurzust oktattam az állami és a KKV szektorban, sőt, bizonyos megállapodások során egyetemeken is volt szerencsém tanítani. Néhány évig a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által delegált vizsgabizottsági tag voltam OKJ-s képzéseken. Tanítottam nagyon fiatal felnőtteket, közvetlenül az érettségi után, és volt szerencsém 70 év feletti szépkorúakat is tanítani. Az informatikai alapismeretektől fogva a jól ismert szövegszerkesztés és táblázatkezelés kurzusokon keresztül egészen a Windows és Linux szerver rendszergazda képzésekig megfordultam mindenhol, tanárként és vizsgáztatóként is.

Most azonban szeretnék valami újat csinálni. A saját online sulimat. A kurzusokat én készítem, és mindegyikbe megpróbálom az elmúlt 30 év oktatói és rendszerüzemeltetői tapasztalatait belesűríteni, beleadva apait és anyait. De nemcsak a kurzusokat készítem egyedül, hanem magát az online sulit is én építem fel a megfelelő építőkockákból. WordPress, WooCommerce, Moodle, bankkártyás fizetés, és mindezek integrált és biztonságos együttműködése. Ez is egy jó kihívás, és ki tudja, talán egyszer ebből is készítek egy dögös kurzust. Végül is, miért ne?

Mindezt miért? Mert ehhez van kedvem. Mert ebben lelem örömömet. Mert szeretem a tudásomat megosztani másokkal. Szeretek értéket tenni az asztalra, és persze szeretem élvezni mindennek az ellenértékét, a gyümölcseit is. Hiszen méltó a munkás a maga jutalmára. De a legjobban azt szeretem, amikor a csillogó hallgatói szemekből, a kedves és építő jellegű visszajelzésekből látom, hogy van értelme annak, amit csinálok.

Talán észrevetted, hogy ennek a weboldalnak igencsak minimalista megjelenése van. Nincs ez másképp a hozzá kapcsolódó Moodle rendszerrel sem, ahol a kurzusokat helyeztem el. Mindez szándékosan lett így megvalósítva. Mert a lényeg nem a kinézeten, hanem Rajtad van, illetve azon, hogy a lehető legegyszerűbben eljuss oda, amiért jöttél: az online kurzusok TARTALMÁHOZ.

Maradok tisztelettel,

Bolemányi Attila